Bannerpkngww2

Als christenen houden we van de gedachte om in de glorie van Christus te delen. Maar hoe zit het met in Zijn lijden delen? Het offer van Jezus geeft ons het eeuwige leven en ook het overvloedige leven terwijl we hier op de aarde zijn. Maar de Bijbel leert ons dat we lijden moeten in tijden van beproeving als we in Zijn glorie willen delen. Is het dat waard? Volgens Romeinen 8:18 is het dat zeker!

We hebben de neiging te geloven dat we lijden vanwege onze omstandigheden en dat als deze maar zouden veranderen, we in staat zouden zijn om goed te doen. Maar God wil dat we zo volwassen en stabiel worden dat we het juiste doen zelfs wanneer onze omstandigheden niet goed zijn. Er zijn verschillende niveaus van geloof en meestal willen we ons geloof gebruiken om van al ons lijden af te komen. Maar het kan zijn dat het Gods plan voor ons is, dat we een hoger niveau van geloof beoefenen die ons door alle uitdagingen van het leven zal dragen.

Te vaak verwonderen we ons over de bevrijdende kracht van God en hebben geen oog voor Zijn beschermende, versterkende en dynamische kracht. Jezus beloofde in Johannes 16:33 dat Hij ons vrede zal geven tijdens de beproevingen van het leven en de kracht die we nodig hebben om deze te doorstaan. Ik wil je vandaag bemoedigen, als je door een periode van lijden gaat, houdt moed want in Christus zul je overwinnen en in Zijn glorie delen, wat ook openbaar zal worden!        

 

 

 

ANDER NIEUWS OP KERKELIJK GEBIED

Kringen en gespreksgroepen Tjamsweer

Ook al is de situatie rond corona nog steeds onstabiel, we willen toch graag dit najaar de kerkelijke activiteiten in onze gemeente weer oppakken, en proberen de kringen en gespreksgroepen weer op te starten. Voor alle bijeenkomsten geldt: weet u van harte welkom, ook als u vanuit Garrelsweer of Appingedam wilt aanschuiven!

Bijbelkring

De Bijbelkring, begint weer op 22 september. Door omstandigheden zullen de eerste twee bijeenkomsten op woensdagmiddag zijn, daarna gaan we weer terug naar de dinsdagmiddag, een keer in de veertien dagen.

Door corona zijn we voorjaar 2020 midden in het evangelie van Marcus blijven steken. We bespreken op de eerste bijeenkomst samen of we met Marcus verdergaan of een ander thema kiezen.

In principe zullen de bijeenkomsten dit najaar zijn op:

22 september (woensdag) en 6 oktober (woensdag). Daarna op de dinsdagmiddagen 19 oktober, 2, 16 en 30 november, en 14 december. We beginnen om half drie en eindigen rond vier uur in Tjamsweersterstee.

De meeste leden van de kring zijn al wat ouder. Voel u vrij om aan te schuiven! 

U kunt zich opgeven bij ds Wolters: tel. 622663 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , of gewoon eens langskomen om de sfeer te proeven.

‘De Vijfigers’

De naam van deze gespreksgroep dekt de lading niet helemaal. De deelnemers zijn zeer divers in leeftijd. We spreken met elkaar over actuele thema’s, vaak aan de hand van een TV-fragment waar we eerst samen naar kijken. Vanwege de onderlinge afstandsregels zullen we in elk geval de eerste keer niet samen komen in de pastorie, zoals gebruikelijk, maar in Tjamsweerstee. We ontmoeten elkaar ongeveer eenmaal in de maand, in onderling overleg.

Praktische informatie:

Eerste bijeenkomst: donderdagavond 23 september,

20.00 uur in Tjamsweersterstee

Leiding: ds B.B. Wolters

Opgave en informatie bij Bart de Haan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Pauluskring

De apostel Paulus wordt over het algemeen gezien als een schrijver van moeilijke brieven, waarin hij ferme standpunten inneemt over geloof en leven. Wat bezielt hem, wat wil hij de gemeenten die hij aanspreekt in zijn brieven meegeven? En wat kunnen wij daar in onze tijd nog mee?

We komen vier keer samen, twee keer in het najaar en twee keer in het voorjaar. 

Praktische informatie:

Bijeenkomsten dit najaar:

donderdagavond 14 oktober en 25 november. We beginnen om acht uur in Tjamsweersterstee

Leiding: ds B.B. Wolters, tel. 622663, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ANDER NIEUWS OP KERKELIJK GEBIED

Geloof in communicatie<https://de-zalige-zalm.email-provider.eu/link/x53nn377it/x46junhzqh/gnuqin4s9t/2gnpmp15wd/frgcxholiq>Noteer alvast in je agenda: zaterdag 18 november 'Geloof in Communicatie', in de Emmaüskerk in Barneveld. Een inspiratiedag voor ieder die in een kerk of christelijke organisatie een communicatietaak heeft. Dit nieuwe initiatief is een vervolg op de Dag van het Kerkblad die we als Zalige Zalmal acht keer eerder organiseerden. Samen met de webbouwers van Webheld en Bureau Intermonde, bekend van o.a. Reliwerk en Kloosterkracht, pakken we groter uit dan ooit.Informatie en aanmelden<https://de-zalige-zalm.email-provider.eu/link/x53nn377it/x46junhzqh/rkxxkkghoc/2gnpmp15wd/frgcxholiq>

-----------------------------------------------------

 

 

KERK EN ISRAËL

Studieavond door *ds. Henk Poot* over

’Als Joden en christenen samen leven.

De boodschap van de Romeinenbrief ‘
**
Donderdag 14 september 2023
Immanuelkerk, Overwinningsplein 1, Groningen.
Aanvang: 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.

---------------------------------------------------

Zin om je theologisch te verdiepen? Voor slechts  € 25 kun je kennismaken.

 

  • De bijbel is niet rechtstreeks uit de hemel komen vallen, maar hoe zit het dan wel?
  • Wat is de relatie tussen kerkgeschiedenis en de algemene geschiedenis?
  • Hoe staat het met religie in deze tijd? Wat kunnen we nog met oude dogma’s? Zijn er aanzetten tot een nieuwe spiritualiteit? Helpen ethiek en filosofie bij geloofsvragen?
  • Hoe verhoudt geloof zich tot het dagelijks leven?

Deze en andere vragen komen aan de orde in de driejarige cursus Theologische Verdieping voor Geïnteresseerden  (TVG).  Een cursus voor iedereen die niet bang is om oude zekerheden te bevragen en die openstaat voor nieuwe inzichten. Het is een unieke mogelijkheid om kennis op te doen in gesprek met docenten en medecursisten en om je persoonlijk te ontwikkelen.

TVG Groningen  biedt de mogelijkheid in drie avonden kennis te maken met deze cursus. Tijdens deze avonden ga je proeven hoe het is je te verdiepen in allerlei theologisch verwante vakken. Tevens maak je kennis met de meeste docenten.  De cursus wordt gegeven op de maandagavonden 25 september en 2 en 9 oktober 2023 in het Willem Lodewijk Gymnasium, Verzetsstrijderslaan 220, Groningen  van 19.30 – 22.00 uur. Daarna gaat het eerste jaar van start. De kosten voor de Oriëntatiecursus bedragen € 25,00.

Op 11 september 2023 om 19.30 uur is er een informatiebijeenkomst in het Willem Lodewijk Gymnasium, waarin oud-cursisten hun ervaringen delen en er gelegenheid is kennis te maken met de cursusleider.

Voor meer details of aanmelding, bezoek onze website www.tvg-groningen.nl of neem contact op met de cursusleider ds. Bert L. van der Woude, tel: 0597-422112.

Tara V (cursist 1e jaars TVG).
Klik op onderstaand linkje en je hoort haar verhaal.  

 

Tara’s verhaal