Bannerpkngww2

Dit artikel vanuit de PKN gemeente geplaatst in de dorpskrant "Rondom Wirdum"

DW 2 122019

ZIN ZIEN

Column: ds. Christel Minnaard

Ik zit in mijn werkkamer, buiten is het donker. Op weg hiernaartoe had ik in de auto de radio aan. Het ging over de protesten van boeren, bouwers en leraren en over honderden Groninger huizen die toch versterkt moeten worden. Het nieuws is nog somberder dan het weer. Op mijn bureau ligt de lijst met namen van diegenen die het afgelopen jaar overleden zijn en zondag herdacht zullen worden. Ik verlang naar het Kerstfeest.

Ik ben benieuwd hoe Wirdum er uit zal zien met Kerst. Gaat u uw huis en uw tuin versieren met lichtjes? Ik weet, het kost stroom en het is niet goed voor uw portemonnee en het milieu. Toch hoop ik dat Wirdum zal veranderen van een donker in een stralend dorp. Ik weet ook wel dat niet iedereen reden heeft voor vrolijkheid. Misschien hebt u wel een boerderij of een bouwbedrijf, bent u leraar op een school of bent u onzeker over uw huis. Of misschien ziet u op tegen de Kerstdagen omdat vrolijk en gezellig zijn voor u nu niet meevalt. Toch hoop ik dat u lichtjes zult ophangen.

Want je kunt feestverlichting vrolijk ophangen omdat je je leven goed vindt. Dankbaar maak je van Kerst een feest waarbij je geniet van al het mooie en goede dat je hebt. Je kunt ook kerstverlichting ophangen uit protest tegen de duisternis in je leven of de wereld. Als teken dat je de hoop niet opgeeft. Door toch lichtjes op te hangen al ben je helemaal niet vrolijk, ga je niet bij de pakken neerzitten.

In de kerk vieren we dat de geboorte van Christus hoop geeft aan mensen en daarom steken we dan extra veel kaarsen aan. Ik wens u toe dat u een stralend Kerstfeest zult hebben waar u moed en hoop uit kunt putten.

 rdw122019