Bannerpkngww2

Uit tips in de regio op kerkelijk gebied

 

KERK EN ISRAËL

Israëlavond op woensdag 13 november 2019.                                                                                                                    Thema:  ”In goede en kwade dagen”

Waar: Burchtstraat 23, Middelstum. (P.K.N .kerk)

Aanvang: 19.45 u. Spreker: ds. Edjan Westerman.

Als werkgroep Kerk & Israël, regio Noord,  zijn wij verheugd om u te kunnen vertellen,

dat ds.  Edjan Westerman bereid is gevonden om deze avond de inleiding te verzorgen.

Ds. Edjan Westerman is sinds juni 2015 emeritus predikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland.  Na zijn predikantsopleiding aan de theologische faculteit van de V.U. Amsterdam deed hij daar ook een doctoraalstudie O.T.-N.T.

Ds. Westerman wil met ons spreken over: ‘de trouw van God ‘in goede en kwade dagen’.

Veel vragen kunnen daarbij bovenkomen zoals  b.v.:                                                                                        ‘zijn Messias Jezus, het evangelie en Israël met elkaar verbonden en hoe?’                                                       Stevige discussies worden er gevoerd binnen de P.K.N.-kerken,  maar niet alleen daar,

‘over het onopgeefbaar verbonden zijn,  kun je daar ook anders over denken?’

En ‘Is het zo dat als je Jezus zegt, je meteen Israël ontmoet? Of heeft Israël geen directe verbinding meer met de Heer die wij belijden?’

Ja en hoe komt het eigenlijk dat als wij het evangelie kort samenvatten wij het hele eerste deel van de Bijbel kunnen overslaan?  (heeft de kerk dat misschien eeuwen zo gedaan  ( ..?) ….en heeft dat gevolgen gehad?  Lopen er daardoor misschien lijnen van onze prediking naar o.a. de verschrikking van de Holocaust..? )

Is er een band tussen het evangelie en het land Israël? En de terugkeer van het volk naar het land?

Vragen te over en ds. Westerman wil hier graag op een actuele manier op in gaan., mocht dat bij u ook zo zijn, dan bent u op deze avond van harte uitgenodigd...!

Mocht u heen willen gaan, geef dat als u wilt aan mij door, dan kunnen we vervoer regelen.

                                                                              Femmie van der Veen, tel. 571503

 

SPEEL SAMEN DE BIJBELQUIZ IN WINSUM

D.V. wordt op woensdag 20 november in Winsum de jaarlijkse Bijbelquiz van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) gespeeld.

De NBG-Bijbelquiz staat garant voor een gezellige avond.

'Op veel plaatsen is de NBG-Bijbelquiz een traditie geworden', zegt samensteller Frans van Houwelingen van het NBG. 'Bij de verschijning van de NBV in 2004 werd voor de eerste keer een bijbelquiz op tv gehouden. Een jaar later maakten we zelf een Bijbelquiz voor plaatselijk gebruik. Dat was meteen een succes. Sindsdien maken we elk jaar een nieuwe bijbelquiz.'

Ik wens jou …

Eén van de onderdelen heeft als onderwerp: 'Ik wens jou …' Dat is het thema van de Bijbelzondag van 2019.

Frans: 'Dit onderdeel wijkt af van de andere vier onderdelen van de quiz. Ik heb hierbij negen vragen gemaakt in plaats van zeven. In Galaten 5 worden negen aspecten van 'de vrucht van de Geest' genoemd. Die heb ik als uitgangspunt genomen voor de vragen. Dus: Ik wens jou liefde, ik wens jou vreugde, ik wens jou vrede, enzovoorts.

Er wordt gespeeld in teams van vijf personen, maar individueel meedoen kan ook. Iedereen is welkom op 20 november in GKV ‘De Poort’, Borgweg 36 in Winsum. De avond begint om 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur) en zal rond 22.00 uur afgelopen zijn. Toegang is gratis. Voor de koffie/thee vragen we een bijdrage van € 2,50 voor twee keer koffie of thee en één keer koek. Een deel van dat bedrag is bestemd voor het NBG.

Bij de uitgang is er ook een collecte voor het NBG, bestemd voor prentenbijbelboekjes voor kinderen in Moldavië.

U kunt zelf meedoen met de quiz, maar u kunt uiteraard ook als toeschouwer komen.

Aanmelden kan tot 10 november bij Nel Vreeling, tel. 572681 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.