Bannerpkngww1

KRINGWERK

Kring 18+
Zoals in de Groeiwijzer van afgelopen oktober was te lezen, hebben we een (her)start gemaakt met de 18+ kring, samen met de kerken van Tjamsweer en Appingedam. Hieronder een verslagje van wat we de afgelopen avonden hebben gedaan.
We begonnen vrijdagavond 13 oktober. Na gezellig samen te hebben gegeten, hebben we drie rondes van het spel ‘Kaarten op tafel’ gedaan. In dit spel zitten kaartjes met vragen waarbij iedereen één of meer plaatjes mag pakken die hij/zij erbij vindt passen.
In de eerste ronde zaten vragen om elkaar beter te leren kennen, zoals: ‘Wat maakt jou aan het lachen?’ en ‘Welk aspect van jezelf zou je graag willen veranderen?’. De tweede ronde bestond uit geloofsvragen, bijvoorbeeld: ‘Hoe ervaar jij God in je leven?’ en ‘Hoe deel jij je overtuiging met anderen?’. De laatste ronde ging specifiek over de kring: ‘Wat zou deze kring voor jou ‘geslaagd’ maken?’ en ‘Over welk (geloofs)onderwerp zou jij nog meer te weten willen komen?’.
Het was een mooie eerste avond waarop we heel open waren naar elkaar toe.
De tweede avond (27 oktober) hebben we bibliodrama gedaan. Hierbij hebben we het verhaal van de barmhartige Samaritaan uitgespeeld, waarbij ieder een rol in het verhaal kreeg. Nadat we het verhaal hadden gelezen, mocht iedereen een rol kiezen en zich hierin verdiepen aan de hand van enkele oriënterende vragen. Vervolgens speelden we het verhaal uit waarbij de anderen jou ook vragen mochten stellen over je rol en waarom je bepaalde dingen (niet) deed. Hierdoor beleefden we het verhaal vanuit allerlei perspectieven, wat bij ons allemaal nieuwe inzichten in dit Bijbelverhaal opleverde.

Vrijdag 24 november was onze derde kringavond. We hebben toen de (korte) film ‘The Butterfly circus’ gekeken en nabesproken. Deze film gaat over een man zonder armen en benen die er gaandeweg achter komt dat hij veel meer kan dan hij denkt.
Daarna hebben we het gehad over enkele thema’s die in de film terugkomen, zoals beoordelen/veroordelen en gaven/talenten. Ook hebben we nagedacht over Bijbelse personen die zelf zeiden iets niet te kunnen, maar wel door God werden uitgekozen om een belangrijke taak uit te voeren. Het was een mooie en inspirerende avond.
In de decembermaand hebben we geen kring gehad i.v.m. Sinterklaas en Kerst. Vanaf januari hebben we weer op (bijna alle) vrijdagavonden in de oneven weken vanaf 19.30 uur kring. Het wordt gehouden in de Tjamsweersterstee (Dominee Sijperdapad 4, Tjamsweer).
Verder zijn we als kring gevraagd om de dienst van zondag 18 februari in Appingedam voor te bereiden waarin Ds. Jake Schimmel voorgaat.
Alle jongvolwassenen van ca. 18 tot 28 jaar zijn van harte welkom om bij de kring te komen, ook als je maar af en toe kunt. Ook een vriend(in) mag gerust meedoen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjelle via mail of telefoon: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-40502015.