Bannerpkngww2

 

 

 

Beste dorpsbewoners van Garrelsweer en Winneweer,

 

We merken dat sommige dorpsbewoners zich flink zorgen maken over wat er op ons afkomt. Sommigen omdat ze beseffen tot de zogenoemde kwetsbare groep te behoren. Als je afgeraden wordt onder de mensen te komen, hoe moet het dan met bijvoorbeeld boodschappen doen of als je een afspraak in het ziekenhuis hebt?

Laat niemand er alléén voor staan!

 

Zorg voor elkaar

Tegelijkertijd zitten steeds meer gezonde mensen thuis en hebben misschien wel meer vrije tijd dan anders. Daarom is een groep Garrelsweersters opgestaan om hulp te bieden aan dorpsbewoners die dat nodig hebben. We hopen dat we samen wat voor een ander kunnen én willen betekenen. Dat boodschapje even mee willen brengen of iemand vervoeren bijvoorbeeld. Het kan ook zijn dat er behoefte is aan contact, even een telefoontje omdat iemand zich alleen voelt of gewoon een praatje wil maken. Betaling van de boodschappen kan per pin!

Sommige mensen hebben hun familie in de buurt en kunnen of willen deze zorg onderling regelen. Maar dat geldt niet voor iedereen. Hulp vragen is niet altijd makkelijk en hulp aanbieden ook niet altijd; je weet nooit of de ander daar wel op zit te wachten.

DAAROM is de noaberschap-hulplijn Garrelsweer opgericht:

noaberschap

  • Voor wie advies, hulp of een praatje (telefonisch) nodig heeft.
  • Voor wie best eens iemand wil helpen. Héél fijn als je je wilt aanmelden.

De Noaberschap-coördinator Ids Osinga probeert hulpvraag en -aanbod zoveel mogelijk bij elkaar te brengen.

( 06-18224072 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

* Trekweg 31, 9918 PE Garrelsweer

@ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onder het mom van samen staan we sterker sluit ook de kerkelijke-gemeente zich bij ons aan, wat de gemeente verder nog organiseert staat op www.pkngww.nl

Bij bijv. financiële problemen kan ook Karl Wendel u als diaconaal medewerker adviseren. Dat is niet alleen voor mensen die lid zijn van de PKN. (  06-033700389\0596-571615