Bannerpkngww2

VAN DE DIACONIE

 

Samenstelling diaconie

De diaconie bestaat nu uit 2 diakenen en 2 diaconaal rentmeesters. Diaconaal rentmeesters zijn lid van de diaconie maar dragen geen ambt en zijn niet lid van de kerkenraad. Een nieuwe rol binnen onze gemeente en binnen de diaconie. Fijn dat Wienand en Ina als diaconaal rentmeester de diaconie versterken. Vele handen maken immers licht(er) werk.

Nieuw aangetreden diaken Freida neemt de rol van aftredend secretaris Annemijn over.

Mail voor de diaconie? Stuur dit dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Project

Het nieuwe seizoen is aanstaande en daar hoort ook in deze tijd of misschien juist in deze tijd, een nieuw project bij. Ten tijde van het schrijven van het nieuws voor de groeiwijzer, is de diaconie nog druk op zoek naar een project om te steunen met o.a. de bijzondere acties komend seizoen. We hopen tijdens de startzondag mee te kunnen delen welk project dit geworden is.

Laten we er hoe dan ook dit seizoen weer voor gaan en samen ons best doen om een mooi bedrag bij elkaar te krijgen voor onze naasten in nood!

BOLCHRYSANTENACTIE ZATERDAG 12 SEPTEMBER 2020

chrisanten

Te beginnen met de:

Bolchrysantenactie

Zaterdag 12 september is het weer tijd voor de jaarlijkse bolchrysantenactie.

Vanaf 10:00 uur komen we bij u langs met prachtige, grote bolchrysanten in verschillende kleuren om uw tuin of terras op te fleuren. 

1 bolchrysant kost € 6,50

2 stuks slechts € 12,-

Betaalt u zoveel mogelijk gepast?

lopers, maar verkopers.  Al weer veel zin om mee te helpen 12 september? Aanmelden mag bij diaken Yvonne!

Om van de actie een succes te maken, verspreidt de diaconie de week voorafgaand aan 12 september weer flyers in de dorpen. Wilt u een handje helpen hierbij? Na de startdienst op 6 september kunt u een stapeltje flyers meenemen om te verspreiden in uw straat of buurt.

Meer informatie over de bolchrysantenactie in de Groeiwijzer editie September.

Bijzondere collectes

Zondag 6 september -  Hulp slachtoffer Beiroet

Door de enorme explosie in de haven van Beiroet zijn zeker 100 doden en duizenden gewonden gevallen. Zeker de helft van de stad is beschadigd en 300.000 mensen zijn dakloos. De nood is hoog: Libanon zucht al onder een zware economische crisis en de gevolgen van de coronacrisis. Kerk in Actie is noodhulp gestart via het internationale kerkelijk netwerk en via de eigen partners ter plekke. Uw steun voor Libanon is zeer hard nodig!

Veel hulp nodig

Ruim 300.000 mensen zijn van het ene op het andere moment dakloos geworden. Huizen en bezittingen zijn weggevaagd. Mensen hebben niets meer. Via ACT, het internationale kerkelijke netwerk waar Kerk in Actie lid van is, zullen lokale kerken en organisaties op korte termijn ondersteund worden bij het uitdelen van voedsel, kleding en hygiënematerialen. Op de langere termijn zal geholpen worden bij het herstel van gebouwen en traumaverwerking.

Ook de gebouwen van Kerk in Actie partners NEST (Near East School of Theology), MECC (Middle East Council of Churches) en het jongerencentrum Manara in de achterstandswijk Bourj Hammoud (Youth for Christ) zijn beschadigd. 

 

Dit doet Kerk in Actie met uw geld

  • Noodhulp bieden via ACT, het internationale kerkelijke netwerk, aan de slachtoffers van de explosie. Zij ontvangen voedsel, water, kleding en hygiënematerialen.
  • Hulp bieden bij het herstel van gebouwen en traumaverwerking.

Zondag 20 september- Bouw de kerk in Syrië weer op (Zending)

De jarenlange burgeroorlog in Syrië heeft diepe sporen nagelaten: meer dan 12 miljoen mensen zijn van huis en haard verdreven en een groot deel van de bevolking leeft in armoede. Ook de kerk heeft het zwaar. Veel christenen moesten vluchten, kerkgebouwen zijn verwoest.

Toch wil de kerk in Syrië, juist in deze enorme nood, een baken van hoop zijn. Ze biedt hulp aan mensen die zijn getroffen door geweld of moesten vluchten, ongeacht hun afkomst of geloof. In regio’s waar mensen voorzichtig terugkeren, helpt de kerk bij het herstel van kerkgebouwen, scholen, bejaardenhuizen en gemeenschapscentra, kortom bij het weer opbouwen van een kerkgemeenschap. Herstel van de kerk, het hart van de christelijke gemeenschap, betekent immers herstel van de hele samenleving en hoop voor de toekomst.

Kerk in Actie steunt dit belangrijke werk! Doet u mee?

Ter inspiratie

Liefde is het meeste

Liefde is het meeste,

liefde breekt niet stuk,

liefde is het meeste,

eindeloos geluk.

Niemand kan er zonder,

liefde weert bederf,

niemand kan er zonder,

wie niet liefheeft sterft.

Liefde maakt de mensen,

liefde doet ons recht,

liefde maakt de mensen,

liefde maakt ons echt.

Liefde is genade,

gave van Gods Geest,

liefde is genade,

vuur dat God ontsteekt.

Uit: ‘Voor jou is mijn droom’ van Hans Bouma

 

Annemijn Dijkema

Ook wanneer we weer in de kerk een eredienst mogen vieren samen, wordt er voorlopig nog niet gecollecteerd. U kunt uw gaven (blijven) overmaken naar het rekeningnummer van de Diaconie:

NL54 RABO 0373 7371 73 t.n.v. Diaconie Prot.Gem. Garrelsweer-Winneweer-Wirdum.

Alvast bedankt!