Bannerpkngww2

VAN DE DIACONIE

Hallo zusters en broeders,

Kunt u het allemaal nog een beetje volhouden met alle beperkingen die we nog steeds hebben? Laten we ons maar vasthouden aan allerlei lichtpuntjes aan de horizon, verruiming van de coronamaatregelen, misschien ook weer kerkgang met meer personen, zwemles voor de kinderen en steeds meer mensen die gevaccineerd zijn. Voor de diaconie verandert er nog niet zoveel, de collectes blijven nog even digitaal.

Bedankt voor alle gaven van de afgelopen maand die bestemd waren voor Moldavië, Libanon, Missionair werk, Werelddiaconaat en eigen diaconie.

De komende collectes zijn bestemd voor:

21 maart

Werelddiaconaat Indonesië: Kerk in Actie helpt boeren en boerinnen om een coöperatie op te zetten waardoor ze minder afhankelijk zijn van de tussenhandel en hogere prijzen voor hun producten krijgen> ook worden ze geholpen om met minder chemicaliën en met biogasinstallaties goede landbouw te bedrijven.

28 maart

Paas-challenge - 40dagentijd 2021, door middel van allerlei opdrachten doorleven meer dan 6000 jongeren in verschillende groepen het paasverhaal. Ze ontdekken waarom Jezus zijn lijdensweg ging en waarom er voor hen nieuw leven mogelijk is.

 

4 april

Werelddiaconaat Zuid-Afrika> Veel zwarte jongeren in Pretoria groeien op in gewelddadige wijken en gebroken gezinnen. Kerk in Actie steunt een organisatie die deze jongeren helpt door middel van huiswerkbegeleiding en persoonlijke gesprekken en allerlei activiteiten. Zo leren de jongeren sociale en creatieve vaardigheden waardoor ze weerbaarder worden en een kans maken op een beter leven.

Als diaconie wensen we u veel sterkte en kracht van onze Heer om de laatste coronaloodjes te dragen.