Afdrukken

VAN DE DIACONIE

 

VAN DE DIACONIE

Bolchrysanten

Zaterdag 12 september, 08:30 uur gingen 8 auto’s met karren naar Usquert om de bolchrysanten op te halen. Bij terugkomst in Garrelsweer eerst een kopje koffie met koek, wisselgeld en de nodige informatie en de verkoop kon beginnen. Vooraf waren er al behoorlijk wat bestellingen binnen gekomen dus we waren al aardig wat planten kwijt. Vanwege alle coronaperikelen was het erg moeilijk inschatten hoeveel bolchrysanten we zouden kunnen verkopen. Komen de mensen wel bij de deur, willen ze dan wel kopen en contant betalen, hebben we genoeg helpers en chauffeurs, krijgen we wel vergunning voor deze actie, de kweker vertelde dat sommige gemeentes geen vergunning gaven. Kortom allemaal vragen waar we normaal niet mee te maken hebben. Maar wat blijkt ….. we kregen de vergunning, we hadden genoeg chauffeurs, we hadden genoeg lopers en we hadden de 240 bolchrysanten al best snel verkocht. De actie was een groot succes en we hadden, achteraf gezien, wel meer kunnen verkopen. De opbrengst is € 476. Alle chauffeurs, lopers en andere medewerkers aan deze aktie HARTELIJK BEDANKT!!!

De opbrengst is bestemd voor MERCY SHIPS.

MERCY SHIPS

schip

Mercy ships begon met een droom: ziekenhuisschepen bemand met vrijwilligers die de armste landen van de wereld helpen door medische zorg te bieden: Gods liefde op een praktische manier aan de allerarmsten laten zien. Door de jaren heen heeft Mercy Ships met een handvol schepen meer dan 2 miljoen mensen in ontwikkelingslanden geholpen met medische operaties en ontwikkelingsprojecten. En elke dag met elke operatie, elke patiënt brengen ze die droom in vervulling. Op dit moment hebben ze één groot ziekenhuisschip in de vaart – de Africa Mercy. Het grootste particuliere varende ziekenhuis ter wereld, speciaal ingericht om mensen in de armste landen van de wereld te helpen. Omdat 80% van de wereldbevolking op niet meer dan 150 km afstand van een havenstad woont is een schip de beste manier om de mensen te bereiken. Het biedt een schone en beschermde omgeving om de kans op infecties zo klein mogelijk te houden en er zijn sanitaire voorzieningen.

Ook verzorgen zij medisch onderwijs en trainingen om de gezondheidszorg te verbeteren. Door het trainen van medische professionals zoals verpleegkundigen, chirurgen en anesthesisten zodat zij weer anderen kunnen trainen en op die manier kan de gezondheidszorg in een land verbeteren nadat de Africa Mercy vertrokken is.

Dit is het nieuwe project van de diaconie voor het jaar 2020/2021. Het eerste bedrag is al binnen door de verkoop van bolchrysanten maar wellicht heeft u hier niet aan mee kunnen doen en wilt u het project wel graag steunen, dan kunt u een bijdrage overmaken naar:

IBAN-nr van de diaonie: NL54 RABO 0373 7371 73 onder vermelding van Mercy Ships

 

LIEFDEMAAL 18 OKTOBER

In normale omstandigheden zouden we op 18 oktober het Liefdemaal vieren, maar helaas zijn de omstandigheden niet normaal. Daarom is besloten om het Liefdemaal op een andere manier gestalte te geven. We willen u vragen om op deze dag voedsel mee te nemen naar de kerk om na afloop van de dienst dit beschikbaar te stellen aan de VOEDSELBANK. Helaas zijn er gezinnen die noodgedwongen gebruik moeten maken van de voedselbank om hun gezin te eten te geven. Dus lijkt het ons een goede zaak om uw gaven en de kosten die we normaal maken aan de voedselbank te geven.

COLLECTEREN

We gaan als diaconie bekijken of we op korte termijn misschien weer kunnen collecteren tijdens de zondagse erediensten. Het gaat eigenlijk best goed via het IBAN-nummer maar het gevoel van een collecte tijdens de dienst is toch anders. U hoort nog van ons.

 

Hits: 4634