Bannerpkngww2

VAN DE KERKENRAAD

Zondag 14 juni hebben we op een hele bijzondere manier, thuis, het avondmaal kunnen vieren.

Ds. Christel heeft via haar mails en apps, ons op deze dienst voorbereid.  Christel, dank voor deze bijzondere en mooie manier van voorbereiding en viering van het Heilig Avondmaal. Het heeft een fijne indruk achter gelaten.

De kerkenraad vergadert pas op 30 juni weer, maar als moderamen vergaderen we iedere week via zoom.

Er is een commissie gevormd, die alles regelt om de kerk en de kerkzalen weer te mogen gebruiken. Als alles volgens plan verloopt, kunnen we zondag 5 juli weer samen kerken. U krijgt ter plekke duidelijke instructie, die u dient te respecteren, om de anderhalve meter afstand te bewaren en de hygiƫne maatregelingen te kunnen waarborgen.

Ook wanneer we de eredienst weer op de zondag in de kerk vieren, zal de dienst daarna op de website te beluisteren zijn.

Zondag 23 augustus is ingeroosterd voor de bevestiging van nieuwe ambtsdrager(s).  We zijn als kerkenraad blij, dat Freida Wendel bereid is het ambt van diaken te aanvaarden. In deze dienst zal ook afscheid genomen worden van Wienand en Annemijn als diaken.

Wienand blijft het team van diakenen versterken als diaconaal rentmeester. Ook mogen we Ina van Zanten verwelkomen, om als diaconaal rentmeester een taak te vervullen binnen de diaconie. Welke taken zij precies zullen vervullen wordt in goed overleg afgesproken. Alle mensen bedankt, dat jullie je wilt inzetten, om alles binnen onze gemeente goed te laten verlopen.

Verder zijn we bezig de het CvK uit te breiden met 1 of 2 kerkrentmeesters.

Rentmeesters zijn geen lid van de kerkenraad en worden in een kerkdienst bevestigd.

De kerkdiensten die in samenwerking met Tjamsweer deze zomer gepland stonden gaan niet door.

De gemeente Tjamsweer denkt per september de kerk weer open te stellen voor erediensten.

Het is niet de bedoeling dat gemeenteleden van Tjamsweer deze zondagen bij ons kerken, dit i.v.m. de corona veiligheidsvoorschriften.

Er is contact gezocht met Appingedam om, op de zondagen dat wij niet in Garrelsweer kerken, hun digitale diensten te kunnen volgen. Dit heeft een positief resultaat gehad. We zijn digitaal van harte welkom. Belangrijke mededelingen zullen worden meegenomen in de afkondigingen door de ouderling van dienst.  

Deze diensten worden via Live-stream uitgezonden. En zijn te volgen via het YouTubekanaal Nicolaikerk Appingedam. Gewoon invullen in het zoekvak en de rest wijst zich vanzelf.
Alleen audio kan ook via 
www.kerkdienstgemist.nl 

 

Een overzicht van de diensten:

19 juli - ds. R.P. Oosterdijk, Haren (G);        2 aug - ds. G.J. Gardenier, Appingedam;

9 aug - ds. R.C.E. Lafeber, Gorredijk; Op deze zondagen is de organist: Vincent Hensen-Oosterdijk

We willen alle mensen hartelijk bedanken, die zich de afgelopen periode hebben ingezet om de erediensten met beeld en geluid mogelijk te maken en het vele werk dat ze hebben verzet.

Geleijn en Lieuwe Minnaard noemen we dan toch maar even met name, dank voor jullie creatieve en positieve inzet, mede dankzij jullie was dit allemaal mogelijk.

Graag tot ziens in de eredienst op 5 juli, in de kerk van Garrelsweer, waar we elkaar na een lange tijd weer kunnen ontmoeten. Wanneer u dit, om gezondheid of andere redenen niet lukt, wens ik u allen een fijne zomer in goede gezondheid. En voor wie met vakantie gaat, geniet ervan.

Hartelijke groet, Ike Postma.     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.