Bannerpkngww2

BERICHT VAN UW COLLEGE VAN KERKRENTMEESTERS

HET IS BIJNA ZOVER: KERK-TV VANUIT GARRELSWEER!

desk kerk 

   

De desk met nu nog een tijdelijke monitor; er komen 2 monitoren.

De eerste beelden van de video-opnamen in de kerk van Garrelsweer zijn intern al vertoond: het werkt en het zijn mooie scherpe beelden die gemaakt worden door 2 camera’s. Nu zijn we nog bezig met de afwerkpunten en het testen. Er moeten nog 2 monitorschermen geleverd worden en de internetaansluiting van Ziggo is er helaas ook nog steeds niet. Als alles technisch gereed is moet ook nog de streamer van Kerkomroep (het kastje dat de verbinding met internet maakt) uitgewisseld worden. We verwachten dat alles eind mei gereed is.

De werkplek waar de beamer wordt bediend is groter gemaakt en daar is ook de videobediening opgesteld: de bedieningstafel, of in de volksmond: de desk. Er zijn onderlangs en bovenlangs veel kabels gelegd en allemaal netjes uit het zicht weggewerkt.

De bediening van de videocamera’s is in normale situaties vrij eenvoudig: je kiest het beeld van één van de twee camera’s en daarna kun je het volgende beeld op de andere camera startklaar zetten. Je hoeft de camera’s niet persé met de hand te bedienen (kan wel) maar je kunt ook gewoon een vooringestelde (preset) positie kiezen. Door dan die camera te kiezen wordt daarmee het vooraf ingestelde beeld vertoond. Door de gemeenteleden die nu nog alleen het geluid van de kerkdienst kunnen horen wordt al uitgekeken naar de uitzending van geluid én beeld, omdat je je daardoor toch meer met de kerk en de gemeente verbonden voelt.

Het is de bedoeling om met een dubbele bediening met de video-uitzendingen te beginnen: een beamerbediening plus een videobediening en zolang als dat nodig is. In de praktijk blijkt dat na een oefenperiode ook bediening door één persoon best mogelijk is, maar dit hoeft niet persé!

Om deze dubbele bediening mogelijk te maken is het prettig dat er nog enkele cameramensen (man/vrouw/meisje/jongen) bijkomen. En met alle respect voor de beamerbediening: de camera’s bedienen is veel eenvoudiger dan om de beamer te ‘doen’. Kom zelf na een kerkdienst eens kijken hoe het werkt, je bent welkom! Ook een demo op een ander moment, zowel overdag als ’s avonds is altijd mogelijk.

Wil je ook meehelpen om onze kerk voor iedereen meer zichtbaar te maken?

Groet van Jaap Schuurman (tel.: 0596-572574 of 06-20931539 of: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )