Bannerpkngww1

KERKELIJKE STAND
31-10 fam. D.C.J. Spijker-Wollinga is verhuisd naar Zeerijp
15-11 mw. E.L. Hoeksema-van Marum is verhuisd naar Oosterwijtwerd

VERJAARDAGEN
03 dec. dhr. H. Poelman, Fruitlaan 1, 9919 KB Loppersum
11 dec. dhr. I. Groendijk, Wirdumermeedenweg 1, 9917 TA Wirdum
07 jan. dhr. K. Willemsen, dr. P.J. van Leeuwenhof 10, 9919 GA Loppersum
07 jan. dhr. S.H. Commies, Stadsweg 72, 9918 PR Garrelsweer
21 jan. dhr. J.W.J. Zuidveld, Hoeksmeersterweg 10a, 9918 TA Garrelsweer
Onze hartelijke felicitaties en gelukwensen!

BLOEMENGROET
De bloemen van de afgelopen maand zijn als groet van de gemeente gegaan naar:
mevr. A. Pestman-Wester, mevr. B. Vast - Huisman,  mevr. J. Bulthuis,  dhr. H. Smid,  mevr. C. Huistra - Ronda en mevr. W. Poelman - Schudde

Trieneke Dijksterhuis,
Leida Heersema

WEL EN WEE
Uit de wijk van Diny Berends:

Op vrijdag 21 december hopen Albert en Conny Siegers (Rijksweg 283, 9793 PA Winneweer) hun 45- jarig huwelijk te vieren wat geweldig om dit te beleven. Namens de gemeente willen we jullie alvast van harte feliciteren en een mooie dag toewensen met allen die jullie lief zijn. Mus Clements heeft een nieuwe pace maker gekregen, hopelijk gaat het nu wat beter en nemen de ergste klachten af. Het duurt nog even maar omdat deze Groeiwijzer voor december en januari is vermeld ik nu vast, dat Jaap en Mus Clements (Trekweg 37, 9918 PE Garrelsweer) op 22 januari 50 jaar zijn getrouwd. Wat een bijzondere gebeurtenis om zo lang samen getrouwd te zijn, ook voor jullie alvast hartelijk gefeliciteerd een mooie dag toegewenst met allen die jullie dierbaar zijn.

Geboren uit liefde
Kostbaarder dan goud
een nieuw leven
aan ons toevertrouwd.

Met deze tekst op het kaartje wordt de geboorte aangekondigd van Roan Daniël Joas , geboren op 23 november 2018, zoontje van Daniël en Janine Waker -Wolthuis. Hun adres is: Midscheeps 69 9934 RR Delfzijl. Wat een groot wonder is het toch iedere keer als er weer een baby wordt geboren. Jullie als ouders van harte gefeliciteerd met dit grote geschenk. Veel liefde, geluk en wijsheid toegewenst bij de opvoeding van jullie zoontje. Ook voor Henk en Karla Wolthuis de hartelijk felicitaties, voor het eerst zijn jullie nu opa en oma geworden en dat van een kleinzoon met de prachtige namen Roan Daniël Joas. Altijd bijzonder om dit voor het eerst mee te maken. Derk Jan, Priscilla, Bert en Wilco die voor het eerst oom/tante zijn geworden van hun nieuwe neefje; ook gefeliciteerd.

Groot is uw trouw o Heer, mijn God en Vader.
Er is geen schaduw van omkeer bij U.
Ben ik ontrouw, Gij blijft immer de zelfde, die Gij steeds; waart dat bewijst Gij ook nu.
Groot is uw trouw o Heer, groot is uw trouw o Heer, iedere morgen aan mij weer betoond.
Al wat ik nodig had, hebt Gij gegeven , Groot is uw trouw o Heer aan mij betoond. 

In deze maand van alle feestdagen wordt het verdriet en gemis van een geliefde vaak extra gevoeld, voor hen die zich eenzaam voelen of ziek zijn, de liefdevolle aanwezigheid van God toegewenst.
Gezegende kerstdagen en veel heil en zegen voor het nieuwe jaar.

Hartelijke groeten, Diny Berends

.
Uit de wijk van Karla Woldhuis:
Niet iedereen vindt het fijn om met de naam genoemd te worden in de Groeiwijzer, maar bij veel mensen gaat niet alles goed. Mensen vragen vaak aan elkaar: Alles goed?’’ Ik antwoord zelf dan vaak: Er gaat veel goed’’. We leven immers (nog) niet in een volmaakte wereld, dus alles kan nog niet goed zijn. In deze dagen voor Kerst denken we aan de zieken, dat zij en hun familie Gods nabijheid mogen ervaren. We denken aan allen die het moeilijk hebben en het soms helemaal niet meer zien zitten. We denken ook aan die mensen die de komende december maand iemand die hun lief en dierbaar is moeten missen. We bidden voor onze kerk, dat we dankbaar mogen zijn dat God er altijd voor ons wil zijn. Zaterdag 24 november heb ik tijdens een Teambuilding van onze kerkenraad dit gebed voorgelezen:

Heer, ik heb iemand nodig                     Heer, ik heb iemand nodig
die waakt, waar ik slaap.                        Die strijdt, waar ik opgeef.
Die bidt, waar ik zwijg.                           Die hoopt, waar ik wanhoop voed.
Die gelooft, waar ik aarzel.                    Die leeft, waar ik sterf.

Die gaat, waar ik blijf staan                   Die spreekt, waar ik zwijg.
Die moed houdt, waar ik moed verlies. Die vergeeft, waar ik schuld heb.
Die vasthoudt, waar ik loslaat               Die zegent, waar ik vloek.

Jezus Christus, U heb ik nodig.

Uit: Ladders naar de Hemel, van A.C. Bronswijk

Hartelijke groet, Karla Woldhuis E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. T. 06-29345539

Uit de wijk van Aly van Heuveln: 
Broeder K. Willemsen is op zondag 4 november gevallen. Hij stond voor de Bloemhofbrug te wachten met zijn fiets en is gevallen. Maandag is de dokter langs geweest en is hij naar het ziekenhuis overgebracht. Daar is hij een paar dagen opgenomen geweest . Vanwege een scheurtje in de heup is hij naar Zonnehuis Solwerd gegaan. Daar verbleef Kees om te revalideren. Hij is inmiddels weer thuis. Hij mag weer met een kruk lopen en dat gaat redelijk goed. We wensen u veel sterkte met de revalidatie en hopen dat u spoedig naar huis mag. Ook heeft mevrouw Vast - Huisman nog steeds veel pijn in het been. Ze gaat woensdag voor onderzoek naar het ziekenhuis en hopelijk kan er iets aan gedaan worden. Ook veel sterkte gewenst met alles. Op 30 november 2018 vierde mevrouw W. Liewes - Dijkema haar verjaardag. Wij wensen u een fijne dag samen met de kinderen en kleinkinderen. Gods onmisbare zegen gewenst voor nu en voor het nieuwe jaar.

De donkere dagen voor kerst is een periode dat mensen zich eenzaam voelen.
Soms ben je nog maar pas alleen. Voor anderen is dat al heel veel jaren...
Het is fijn dat er dan mensen zijn die naar andere gemeenteleden omzien.
Een bezoekje of telefoontje, het verbreekt de eenzaamheid.

Wens alle mensen goede en gezegende kerstdagen. En een gelukkig en gezond nieuw jaar.