Bannerpkngww1

KINDERKERSTFEEST 24 – 12 - 13

Op dinsdag 24 december van het afgelopen jaar was er ‘s middags weer een kerstviering. Dit keer was dat in de zaal achter de kerk in Garrelsweer. Iedereen was welkom vanaf 15.00 uur. Al gauw was de zaal gevuld met kinderen zowel klein als groot. Allen werden welkom geheten door Lilian de Wit en daarna werd er eerst een liedje gezongen. Toen was het tijd om iets te knutselen. Er konden kribbetjes worden gemaakt daarvan was een moeilijke en een gemakkelijke versie want het thema van deze viering was de geboorte van Jezus.
Ook konden de kinderen een geboortekaartje maken en leuk versieren, deze kaartjes hebben Stephanie (pleegdochter van fam. De Wit) en Kornelia‘s avonds na de kerstnachtdienst uitgedeeld.
 

Natuurlijk was er tussen door een traktatie want van al dat knutselen krijg je wel trek. Om 16.30 uur kwam Jaap Schuurman om een film te laten zien, dus alle kinderen deden hun jassen aan en gingen in een (toen nog) koude kerk de film bekijken over de geboorte van Jezus.
En terwijl de kinderen naar de film keken gingen enkele “grote” mensen de zaal omtoveren tot eetzaal. De tafels en stoelen werden netjes neergezet zodat iedereen aan tafel kon eten; ook kwamen er toen enkele ouders binnen druppelen om gezellig mee te eten. Er was heerlijke soep met stokbrood en witte bolletjes met knakworstjes. We konden allemaal wel zat worden.

Na het dankgebed mochten de kinderen weer met hun ouders naar huis.
Het was een gezellige, drukke middag geweest en niet alleen de kinderen waren toch wel een beetje moe maar enkele medewerkers waren dit in ieder geval ook. Maar we konden wel spreken van een geslaagde middag!
Dit verslag is ingestuurd door een medewerkster die het zeer naar haar zin heeft gehad.

Kornelia Lenting