Bannerpkngww1

CJV 60+ AVOND
Op 8 april organiseerde de CJV een 60+ avond. Freek en ik mochten dit jaar, vanwege onze leeftijd, voor het eerst aanschuiven.
We werden allemaal zeer hartelijk ontvangen met koffie/thee en taart! Voorzitter Stevens heette ons welkom, waarna Annemarie voorging in gebed. De avond was begonnen en de sfeer was bijzonder plezierig.
Toen kwam het voorstelrondje. Alle aanwezigen stelden zich voor. Met name werk, school en hobby’s werden genoemd. Een aantal CJV-leden was nog met een opleiding bezig en uit de manier waarop zij daarover vertelden kwam naar voren dat zij alle vertrouwen hebben in de toekomst qua vervolgstudie en/of werk. Een aantal CJV-leden was inmiddels aan het werk en het was mooi om te horen hoe tevreden daarover verteld werd. De gasten, dus de 60-plussers, vertelden over hobby’s en hun (vrijwilligers)werk. Het was een gezellige ontspannen en humorvolle eerste activiteit.

Daarna maakte de voorzitter vier groepen en werden we naar verschillende ruimtes gestuurd met een aanzienlijk aantal vragen over het thema communicatie in het geloof.
Het onderwerp was voorbereid door Annemarie en Leonie!
We begonnen met een paar algemene vragen bv: wat is communicatie, noem voorbeelden over een verkeerd overgekomen boodschap, op welke manier communiceer jij het liefst.
Daarna kwamen de pittige en verdiepingsvragen en die gingen over bidden. Onder andere Mattheus 6:5-15, het “Onze Vader” kwam aan de orde, met daarbij de vraag waarom er zo’n duidelijke omschrijving van bidden in de Bijbel staat. Ook andere vragen over bidden, in gesprek zijn met God kwamen aan bod. Er volgden mooie discussies, ervaringen en verhalen en zowel de gasten als de CJV-leden namen het thema zeer serieus en gingen ook goed op de vragen in.
De slotvraag was: noem zoveel mogelijk verschillende manieren waarop mensen communiceerden in de Bijbel. Daar kwamen heel veel antwoorden op, bv. Engelen die in bepaalde Bijbelse verhalen een boodschap brachten, de ster tijdens de uittocht uit Egypte en bij Bethlehem, het schieten van de pijl als Jonathan David duidelijk wil maken dat David niet veilig is. Offers die gebracht werden bij hoog bezoek, zoals het gemeste kalf, waarmee de gastheer de gast liet weten hoe belangrijk het bezoek gevonden werd, het blazen op de ramshoorn.
Het werd laat, deze avond, want het was een zeer geslaagde avond met een mooi thema, gezellige en positieve gesprekken, heerlijke taart en een goed voorbereid programma.

CJV, hartelijk dank!!!
Helena Reitsema-Planting