Bannerpkngww1

 

jeugdkerk

NIEUWS VAN DE JEUGDKERK

Zondag 22 mei was de laatste keer jeugdkerk. Na geopend te hebben met een gebed, hebben we een Bijbelse variant van het spel Party & Co gedaan. Hierbij deden we verschillende soorten opdrachten. Zo hebben we dingen uitgebeeld die te maken hadden met de ark van Noach (bv. een duif loslaten) en allerlei woorden omschreven zonder het woord te mogen noemen (bv. tempel). Ook werden er Bijbelquizvragen gesteld en waren er tekenopdrachten (bv. vissersboot).

We vonden het een leuk spel en het was weer een gezellige en leerzame ochtend!

Zoals in de vorige Groeiwijzer is vermeld, was dit de allerlaatste jeugdkerk. Omdat de opkomst het laatste seizoen erg laag is, is het helaas niet mogelijk om de jeugdkerk voort te zetten. Het is lastig om elke keer weer andere jongeren te vinden om het voor te bereiden en door de lage opkomst zijn de mogelijkheden qua uitvoering van de activiteiten beperkt. De verwachting is ook dat er komend seizoen weinig nieuwe jongeren bij zullen komen.

Het is alweer 5,5 jaren geleden dat Helena en ik op verzoek van een aantal jongeren de jeugdkerk zijn gestart. Na ongeveer een jaar besloot Helena om zich vooral op de catechese te (blijven) richten en besloot ik het zelf voort te zetten. Al die tijd heb ik met veel plezier de jeugdkerk voorbereid en meegeholpen bij de voorbereiding. Ik vond het mooi om te zien welke leuke en originele ideeën de jongeren bedachten en om zelf steeds nieuwe dingen te introduceren die zowel (christelijk) opbouwend, leuk en leerzaam zouden zijn. Ook tijdens de jeugdkerk heb ik genoten van hoe fanatiek de jongeren meededen met de verschillende activiteiten. Ik vind het erg jammer dat de jeugdkerk om eerdergenoemde redenen moet stoppen, maar ik denk dat we met z’n allen kunnen terugkijken op een mooie en leerzame tijd!

Marjelle Schutter