Bannerpkngww2

Kindernevendienst en kinderkerk 

De leiding van de kindernevendienst heeft zondag 21 juni een activiteit georganiseerd waaraan kinderen met hun (groot)ouders via Zoom (computerprogramma) mee konden doen. Het programma heette IngeZOOMd en het ging over de goede Herder.

Na een kort voorstelrondje hebben we een verhaal voorgelezen (met plaatjes) over een boer die een schaap kwijt was en uiteindelijk gelukkig het schaap weer vond.

Daarna hebben we vier spellen gedaan die de acht deelnemende gezinnen tegen elkaar speelden. Bij het eerste spel mochten de deelnemers een mooi schaap knutselen. Daarna mochten de kinderen zich verkleden als herder. Wie was het mooiste verkleed? Als derde spel maakten de gezinnen een levend schilderij (stukje uitbeelden) van het verhaal van de boer/goede Herder. De laatste opdracht bestond eruit om de symbolen van geloof, hoop en liefde (kruis, anker, hart) met bestek neer te leggen. En dat allemaal binnen een bepaalde tijd.

Ook luisterden we naar twee liedjes en deden we een Bijbelquizje.

De kinderen en hun (groot)ouders lieten zich van hun meest originele en creatieve kant zien. De mooiste kleren en het kleurrijkste bestek werden uit de kast gehaald.
Daarmee werd het de jury (Marjelle en Petra) heel moeilijk gemaakt. Na wat wikken en wegen werd de derde prijs gewonnen door Tirza, Harriƫt en Heino Wals; de tweede prijs ging naar Roos, Julia en Matthieu Wendel; de eerste prijs was voor Sterre, Fender en Annemijn Dijkema. We hebben de ochtend afgesloten met een gebed.

Gebed: Goede God, dank U wel dat U voor ons zorgt, zoals een herder voor zijn schapen.

U geeft ons alles wat we nodig hebben.

U bent altijd bij ons. U beschermt ons en geeft ons moed.

Ook als we het moeilijk hebben.

Dank U wel daarvoor.

Amen.

Het was een afwisselend en leuk programma en (volgens velen) voor herhaling vatbaar! Iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt en meedeed: bedankt!

 

voor de kinderen is er vanaf 22 maart 2020 een speciale klik hier om naar het programma te gaan

Zondags is er voor de kinderen van de basisschool een kindernevendienst.

We werken met de methode  "Bijbel Basics". 

Praktische informatie:

Jeugdouderling: Annelies Ozinga tel. 0596 - 572995    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.