Bannerpkngww2

DE VERHALENVERTELLER IS GEWEEST VAN 10 AUGUSTUS – 13 AUGUSTUS 2020

Maandagavond was het zover. De verhalenverteller met crew die langskwam in Wirdum en Garrelsweer. Om de kinderen te laten weten dat het spoedig zou beginnen werd zo’n 20 minuten voor aanvang door de dorpen gefietst. Er daar hoorde een boel kabaal bij, met blikken die over de grond schuurden kregen we dit voor elkaar. Zo kon je niet missen dat er iets ging gebeuren in de dorpen Wirdum en Garrelsweer.

verhalenverteller

Om 18:30 uur gingen we starten bij de kerk in Wirdum. Iedere avond met een ander thema, maar met dezelfde opbouw. Beginnend met een dans op het lied ‘Ga je mee’.  De verhalenverteller werd bijgestaan door de ‘Techniekmiep’ en op deze avond door ‘Grapjas’. Het thema voor deze avond is ‘Help de ander met je talent’. Grapjas durfde niet zo goed grapjes te maken bij de kinderen, omdat zij dacht dat ze het niet leuk zouden vinden.  Maar na het bijbel verhaal werd duidelijk dat we overal wel ergens goed in zijn om een ander blij te maken. Toen durfde Grapjas toch een aantal moppen te vertellen.

Na het verhaal deden we ‘Zitten of opstaan, opstaan of zitten dat is de vraag’. Bijvoorbeeld: iedereen die heel sterk is gaat opstaan en iedereen die niet sterk is gaat zitten.

Na een aantal keren zitten of opstaan gedaan te hebben was het weer tijd voor een vrolijke dans met het lied ‘ik ben vandaag zo vrolijk’. Hierna was het tijd voor de kinderen om naar huis te gaan en het was tijd voor de verhalenverteller met haar crew om op weg te gaan naar de kerk van Garrelsweer. Hier werd alles nog even weer dunnetjes over gedaan voor de kinderen uit Garrelsweer en Winneweer.

Dinsdag was het thema ‘Hebben of houden’. En nu was naast de verhalenverteller en de Techniekmiep ‘Snoeperd‘ erbij. Snoeperd wilde haar ijsjes niet delen. Toen ze haar ijsjes had bewaard en weer wilde pakken, bleken ze allemaal gesmolten te zijn. Toen had Snoeperd wel geleerd dat het fijner is om uit te delen en kregen alle kinderen een heerlijk ijsje.

Woensdag hadden we de ‘Poppenmoeder’, die heel veel van knuffels houdt. Maar ze miste een knuffel en daardoor was poppenmoeder erg verdrietig. De verhalenverteller zei dat het toch niets uitmaakt dat er één weg was, ze had er immers al zoveel. Ook gaat de verhalenverteller de knuffels tellen, maar dan stiekem niet goed, zodat het lijkt alsof alle knuffels er wel zijn. Maar daar trapt de Poppenmoeder niet in. Na het bijbelverhaal met het thema ’Je mag er zijn’ kwam de verhalenverteller erachter dat het niet lief was wat ze had gezegd en gedaan. Dat ook de knuffel die kwijt was, erg belangrijk is. De kinderen hebben meegeholpen met zoeken en zo had de Poppenmoeder alle knuffels weer terug.

Tafel en ringen

Donderdag was de ‘Knuffelaar’ aanwezig. Het thema was ‘Wie achter staat gaat voor’. De Knuffelaar was bang en van de verhalenverteller kreeg ze een mooie grote beer om mee te knuffelen. Toen ze nog steeds bang was kreeg ze een tweede knuffel en daarna nog een derde knuffel (een knuffel die niet zo mooi was en heel klein).  Welke van de knuffels is dan de beste?  In de tussentijd werd het bijbel verhaal over de man met een grote wijngaard verteld. Dat de laatste arbeiders maar een uurtje hadden gewerkt en net zoveel loon kregen als de arbeiders die een hele dag hadden gewerkt. De knuffelaar vond dat de knuffels ook allemaal de beste waren.

Na afloop kregen de kinderen een klein cadeautje mee naar huis.

Het was prachtig weer en we hebben met z’n allen heel veel plezier gehad en genoten van deze avonden.

Met dank aan de leiding van Trefpunt: ds. Christel Minnaard, Petra Schuurman, Lenie de Bruijn, Oma Bouma en Annelies Ozinga