Bannerpkngww2

 

Samen in het Licht van God

 

 

 

 

Activiteiten rond het jaarthema.

Klein Huisbezoek

Een Groot Huisbezoek is nu niet mogelijk. Maar een Klein Huisbezoek wel! Want u kunt één ander huishouden bij u thuis ontvangen. En ook wie erg kwetsbaar is heeft vaak wel een bevriend echtpaar, buren, een vriend(in), kind of ouder die bij hen (op 1,5 m) op bezoek komt. Als u iemand weet, kunt u die uitnodigen voor een Klein Huisbezoek. U reserveert bij mij het Huiskoffertje en daarin zit alles wat u nodig hebt voor een Huisbezoek in het klein. Een handleiding, een Bijbeltekst, gespreksvragen en opdrachtjes, een kaars, lucifers, koekjes en een gastenboek. U hoeft alleen voor de koffie te zorgen en voor een pak koekjes voor het volgende gezin dat het koffertje ophaalt en de handleiding stap voor stap te volgen. U kunt het koffertje reserveren voor de oneven weken. Elke week wordt het koffertje één keer uitgeleend. Daarna staat het een week ongebruikt om elke verspreiding van het virus te voorkomen. Vanaf week 43 kunt u het Huiskoffertje gebruiken.

 

 

Voorbereiding van een Kerkdienst

Ik wil u uitnodigen om een keer samen met een groepje een dienst voor te bereiden. Mijn ervaring is dat het samen nadenken over de Bijbeltekst, het uitzoeken van liederen en nadenken over gebeden voor deelnemers en predikant inspirerend is. Lijkt u het leuk een keer mee te doen? Laat mij dat dan weten.

Houdt u de Groeiwijzer in de gaten voor meer activiteiten rond het Jaarthema.

 

 

 1. Het Lied

  Van Yvonne Bezema

  Het lied:  Wat de toekomst brenge moge

   

  Door dit lied denk ik terug aan…. Door dit lied denkt Yvonne terug aan Patricia, het nichtje en later de dochter van Yvonne. Yvonne vertelde mij dat Patricia dit lied solo heeft gezongen tijdens een optreden van haar koor in de kerk van Garrelsweer. Dit was voordat ze ernstig ziek werd door de ziekte van Huntington. Voor Patricia bleef dit een belangrijk lied. Daarom is dit ook op haar begrafenis gezongen.

   

  De zin: Mij geleidt des Heren hand

   

  En dit wil ik vertellen over dit lied: Yvonne vertelde mij dat dit lied haar troost omdat het vertelt dat God je hand vast blijft houden. Hij weet wat er met je gebeurt en wat dit voor jou betekent. Hij laat je niet los wat de toekomst ook brengt.

   

   

  Wat de toekomst brenge moge

  Wat de toekomst brengen moge,
  mij geleidt des Heren hand,
  moedig sla ik dus de ogen,
  naar het onbekende land.
  Leer mij volgen zonder vragen,
  Vader wat Gij doet is goed.
  Leer mij slechts het heden dragen,
  met een rustig, kalme moed.

  Heer ik wil Uw liefde loven,
  al begrijpt mijn ziel U niet.
  Zalig Hij die durft geloven,
  ook wanneer het oog niet ziet.
  Schijnen mij Uw wegen duister,
  zie ik vraag U niet: waarom?
  Eenmaal zie ik al Uw luister,
  als ik in Uw hemel kom.

  Waar de weg mij brengen moge,
  aan des Vaders trouwe hand,
  loop ik met gesloten ogen,
  naar het onbekende land.