Bannerpkngww2

CLUSTERACTIVITEIT:   Verslag wandeling

 wandeling 1002wandeling 1001

wandeling 1003

Zaterdag 21 september werden we verwacht om 10.00 uur bij de PKN kerk te Garrelsweer. Er waren 8 personen de meerderheid vrouwen en voornamelijk uit de plaats zelf, 3 uit Appingedam, waaronder ikzelf. De leiding was onder ds. Christel Minnaard. Ds Johan van den Berg uit Appingedam was als enige man en zeer sportief op de fiets gekomen (er hadden wel wat meer mannen bij gekund, misschien een andere keer?).

De inleiding was de Bijbeltekst uit Handelingen 2:1-6 over de Heilige Geest. We wandelden in groepjes van 2 om eerst in stilte erover na te denken en later in gesprek met elkaar. Bij de Kloostermolen een stop met koffie en koek. We hadden er goed weer bij en een lekker zonnetje. De gids die uitleg over de molen gaf, was Jaap Schuurman. Hij had een boeiend verhaal over de functie en geschiedenis van de molen.

We zijn ook in de molen geweest, velen maakten wat foto’s. Op de terugweg een andere opdracht over de Heilige Geest en 2 andere personen als groepje om na de stiltes mee in gesprek te gaan.

Afsluitend bij de kerk, om 12.30 uur, kwamen we tot de conclusie dat het een inspirerende ochtend was. Het was een mooie vergelijking, de molen die de wind nodig heeft om te werken en de werking van de Heilige Geest in ons: je ziet hem niet maar voelt hem wel.

Misschien een vervolg? Een goede start als startweekend. Wel hadden er meer mensen van de gemeente bij gekund.

een deelneemster van de wandeltocht (Anja)

Praktische informatie:

Leiding: Jaap Schuurman en ds. Christel Minnaard.

Datum: zaterdagmorgen 21 september

Tijd: 10:00 u.

Plaats: Kerk Garrelsweer

Filmavond Garrelsweer

Op vrijdag 17 Januari 2020 Willen we samen een film bekijken en daarover napraten.

Welke film het wordt zullen we nog bekend maken in Groeiwijzer en op de website

Tijd 19:30 zaal achter de kerk in Garrelsweer

inlichtingen Ike Postma Tel. 0596-572215 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.