Bannerpkngww1

MEDITATIE

Vorig jaar oktober ’17 kwam u mijn eerste meditatie voor de Groeiwijzer tegen. Alweer een jaar geleden. Of de tijd snel gaat, nou en of, dat besef ik nu, terwijl ik dit aan het schrijven ben, des te beter.  Het is als de dag van gister dat ik mocht beginnen te werken in uw gemeente. Beter gezegd in de Gemeente van de Heer, de Gemeente wereldwijd, waar wij een onderdeeltje van mogen zijn. In het begin heb ik me wel eens afgevraagd waar begin ik aan op mijn 73e jaar, maar nu na een jaar ben ik blij en dankbaar dat ik dit mag doen. Ik probeer bij mijn bezoekjes de mensen te bemoedigen, maar vaak word ik zelf nog meer bemoedigd door uitspraken van mensen. Voorbeeld: kort geleden sprak ik met iemand wiens man overleden is, niet lang geleden. Ik vroeg wat denk je, zal je elkaar ooit weerzien? En sprak ze met volle overtuiging: ik weet zeker als ik straks in de hemel kom, als het mijn tijd is, dat hij (haar man) me tegemoet zal komen en me welkom zal heten (zoals ook Jezus je welkom zal heten). Geweldig zulke gesprekken, wat een bemoediging!

Ik herinner me een boekje van een Indiaas Christelijke zendeling, Sadhu Sundar Singh, (1889-1929) waarin hij enkele van zijn visioenen beschrijft. In een van die visioenen beschrijft hij hoe gelovigen ontvangen worden als ze in de hemel komen na hun sterven. Alles is in gereedheid voor de komst. M.a.w. God is niet overrompeld met de komst na een overlijden van iemand, alles is in gereedheid gebracht. De engelen staan klaar voor de ontvangst. Zo beschrijft hij dat in een van zijn boekjes. Het huis is klaar om het zo te zeggen. In het huis van Mijn Vader zijn vele woningen, als het niet zo was zou ik het u gezegd hebben zegt Jezus.  

Misschien is het goed dit in gedachte te houden, dat ondanks alle ellende die we soms persoonlijk ervaren, wat een verschrikkelijke dingen er in de wereld gebeuren, dat God het uiteindelijk in Zijn hand heeft. Het komt uiteindelijk goed.

Waar zal die hemel zijn, werd me ook eens gevraagd. In het Bijbelboek Openbaring kunnen we lezen over een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Die nieuwe aarde zal zijn denk ik zoals de aarde was voor de zondeval, ook een paradijs, misschien mogen we daar wel zijn. In elk geval God zal er overal bij zijn, zowel in de hemel als op de aarde, alom tegenwoordig.

Zie Ik maak alle dingen nieuw!! Daar mogen we met elkaar naar uitkijken, naar die dag dat Hij wederkomt en alles zal nieuw maken.

Ik wens u allen Gods onmisbare zegen.                                                                                                          

Piet Ketting