Bannerpkngww1

MEDITATIE

Nog niet zo lang geleden was ik bij iemand op bezoek en plotseling zei die persoon, had wel wat gezondheidsklachten overigens, ik ben bang om dood te gaan. Het overrompelde me een beetje.

En ik zei, “misschien zijn we allemaal wel een beetje bang om dood te gaan”, bang voor het onbekende. Hoe gaat dat en wat dan? Uiteraard ook vaak bang voor lijden.

Maar wat deze persoon bedoelde was meer bang zijn voor het onbekende, wat gebeurd er dan, hoe zit dat? Tenminste zo begreep ik dat. Ik vond het ook niet zo eenvoudig om daar wat op te zeggen.

We hadden al wel eerder gesprekken gehad en ik zei, “Je hebt me eens verteld dat je van Jezus houdt” en uit Zijn Woord, de Bijbel, weten we dat Hij van ons, van jou, houdt! We weten dat we Hem kunnen vertrouwen, maar we moeten ons overgeven aan het onbekende.

Dat is het geloof, hoe moeilijk of dat soms ook is. Ik las eens een voorbeeld hoe je dit zou kunnen zien. Een hond of een kat staat aan een deur te krabben omdat hij naar binnen wil, maar ze weten niet wat er aan de andere kant van de deur is, maar ze willen er toch naar toe omdat ze weten dat daar hun baas is.                          

Eigenlijk willen wij ook wel naar die andere kamer omdat we weten dat God daar is, daar is het goed, maar aan de deur krabben is net iets te veel, we willen nog wel even hier blijven, bang voor het onbekende.

Maar niet bang voor God! Hij wacht op ons als het zover is, niets gebeurd er onverwacht bij God, alles is in gereedheid als we bij Hem komen, in het huis van Mijn Vader zijn vele woningen!

Op een gegeven ogenblik vroeg ik aan de persoon, weet je wat er in Johannes 3:16 staat? “Want alzo lief……..” en de persoon nam het van me over en dreunde zo de hele tekst op.

Misschien moet je proberen als je weer eens bang bent, in de put zit, om aan deze tekst te denken en je daaraan vast te houden! De Heer wil je daarmee bemoedigen.

Al ben je misschien wel eens bang, Hij weet het en Hij zal je rust geven.

Bang voor het onbekende hebben we misschien allemaal, maar te weten, te geloven, dat we in Zijn hand geborgen zijn, kan ons ook veel rust en ontspanning, vrede, geven.

Hij is er altijd bij.                                                                                                                          (een wat zwaar stuk misschien deze keer, maar misschien mag ik toch ook sommige mensen hier mee bemoedigen!)                                                                   

Ik wens u allen Gods onmisbare zegen toe. Weet! Hij is er altijd!                                              

Met vriendelijke groet,

Piet Ketting