Bannerpkngww1

WERKGROEP EREDIENSTEN

STARTDIENST PROTESTANTSE GEMEENTE GARRELSWEER – WINNEWEER - WIRDUM
Op 2 september was de jaarlijkse startdienst aan het begin van het nieuwe winter seizoen in Wirdum. We begonnen het samenzijn met koffie en wat lekkers.
We waren erg blij dat de tenten er nog stonden die gebruikt waren voor de speelweek. We mochten die gebruiken waarvoor nogmaals onze dank.
Ook dank aan Jan Rietsema voor al het werk op technisch vlak dat hij heeft gedaan.
Gelukkig was het prachtig weer , maar toch hebben we van de grote tent gebruik gemaakt voor de kerkdienst en van de party tent voor de catering.

Het thema van deze zondag was “ Een goed gesprek “.

We hadden hiervoor het bijbel gedeelte  gekozen dat gaat over het gesprek dat Nicodemus met Jezus had. Het gesprek werd uitgebeeld waarna Anke Prins er verder op inging.
Freek heeft ons twee nieuwe liederen geleerd wat heel goed ging.
Hierna deden we een bijbel quiz, waaruit bleek dat er met de bijbelkennis in onze gemeenten niets mis is. Veel vragen werden goed beantwoord.
Ondertussen vermaakten de kinderen zich met kleurplaten, de ballen en in de speeltuin. Ook de ouderen deden nog een balspel waarbij erg fanatiek werd gespeeld.
Er was ook voldoende gelegenheid om met elkaar te praten. De morgen werd afgesloten met een gezellige broodmaaltijd.

We kunnen terugkijken op een mooi startdienst die door ca 50 gemeenteleden werd bijgewoond. De locatie speelde hierbij ook een grote rol.
We hadden er graag ook wat dorpsbewoners bijgehad. Misschien een volgende keer. 

Geert Vos