Bannerpkngww2

ANDER NIEUWS OP KERKELIJK GEBIED

 

19 oktober 2020

Start 1e jaarscursus Theologische Verdieping Groningen

 

Wil je een bredere visie op religie en zingeving, geef je dan op voor de cursus Theologische Verdieping Groningen (TVG). De cursus heeft een gevarieerde opzet en een breed palet aan vakken. Een uitgelezen kans om samen met anderen te ontdekken wat je geloof kan verdiepen.

Dit eerste jaar bestaat uit 22 avonden, waarin de volgende vakken aan bod komen: Oude Testament, Hedendaagse ontwikkelingen in de geloofsvragen (Dogmatiek), Nieuwe Testament, Spiritualiteit, Kerkgeschiedenis en Geloven in de Samenleving. Er is ruimschoots gelegenheid tijdens de lessen met elkaar in gesprek te gaan.

De kosten voor deze cursus zijn € 200.

De lessen worden gegeven op de maandagavond van 19.30 – 22.00 uur in het Willem Lodewijk Gymnasium, Verzetsstrijderslaan 220 te Groningen.

Meer informatie en aanmelden bij ds. Bert L. van der Woude, 0597-422112 of via de website: www.tvg-groningen.nl

Voor u en onze veiligheid zullen de coronamaatregelen worden gerespecteerd en gaat deze informatie uit van de huidige mogelijkheden.

 

Zin om je theologisch te verdiepen? Voor slechts € 25 kun je kennismaken.

De bijbel is niet rechtstreeks uit de hemel komen vallen, maar hoe zit het dan wel?

Wat is de relatie tussen kerkgeschiedenis en de algemene geschiedenis?

 

scheepje 

Zin om je theologisch te verdiepen? Voor slechts € 25 kun je kennismaken.

  • De bijbel is niet rechtstreeks uit de hemel komen vallen, maar hoe zit het dan wel?
  • Wat is de relatie tussen kerkgeschiedenis en de algemene geschiedenis?
  • Hoe staat het met religie in deze tijd? Wat kunnen we nog met oude dogma’s? Zijn er aanzetten tot een nieuwe spiritualiteit?
  • Hoe verhoudt geloof zich tot het dagelijks leven?

Deze en andere vragen komen aan de orde in de cursus Theologische Verdieping Groningen (TVG).  Een cursus voor iedereen die niet bang is om oude zekerheden te bevragen en die openstaat voor nieuwe inzichten. Het is een unieke mogelijkheid om kennis op te doen in gesprek met docenten en medecursisten en om je persoonlijk te ontwikkelen.

TVG Groningen biedt de mogelijkheid in drie avonden kennis te maken met deze cursus. Tijdens deze avonden ga je proeven hoe het is je te verdiepen in allerlei theologisch verwante vakken. Tevens maak je kennis met de meeste docenten.  De cursus wordt gegeven op de maandagavonden 21, 28 september en 5 oktober 2020 in het Willem Lodewijk Gymnasium, Verzetsstrijderslaan 220, Groningen van 19.30 – 22.00 uur. Daarna gaat het eerste jaar van start. De kosten voor de Oriëntatiecursus bedragen € 25,00.

Op 14 september a.s. om 19.30 uur is er een informatiebijeenkomst in het Willem Lodewijk Gymnasium, waarin oud-cursisten hun ervaringen delen en er gelegenheid is kennis te maken met de cursusleider.

Voor meer details of aanmelding, bezoek onze website www.tvg-groningen.nl of neem contact op met de cursusleider ds. Bert L. van der Woude, tel: 0597-422112.