Bannerpkngww2

 

Veertigdagen- en Paastijd 2021

17 februari tot en met 5 april.

Groeien in geloof en verbondenheid.

 

Jezus zegt: “Ik ben…

…het levend water.

…het brood dat leven geeft.

...het licht voor de wereld.

…de goede herder.

…de ware wijnstok.

…de opstanding en het leven

 

40dagenIk ben er voor jou!

 

Wie is Jezus voor jou? In de voorbereidingstijd naar Pasen wordt iedereen uitgenodigd hierover na te denken.

Wat betekent Jezus voor jou en jouw leven?

De volgende activiteiten zijn georganiseerd zodat we samen als gemeente ons kunnen voorbereiden op Pasen en elkaar kunnen inspireren in de zoektocht naar wie Jezus voor je

 

Liturgie Pasen 2021

 

Filmpje Vrolijk Paasgebeurtenis

Wilt u het filmpje van Tweede Paasdag nog even zie? even een berichtje naar Ds. Minnaard of naar de webmaster

 

Paasmorgen

Welkom in de kerk!

Voor een vrolijke Paasdienst voor jong en oud.

 

Als de situatie niet verslechtert,

is iedereen Paasmorgen welkom in de kerk.

 

Liturgie Pasen 2021

 

Hoe gaat dit in zijn werk?

-Iedereen die van plan is om te komen meldt zich bij onze scriba Ike Postma. Als het kan per mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Graag vermelden met hoeveel personen je komt.

De kindernevendienst organiseert iets voor de kinderen dat zij bij hun ouders in de bank kunnen doen. Dus graag ook even het aantal kinderen vermelden.

Aanmelden kan tot en met 1 April.

-Wanneer er meer dan 30 mensen willen komen, wordt er ook een dienst in Wirdum gehouden. Zo kunnen we iedereen ontvangen. Wanneer er twee diensten zijn, krijgt u van tevoren te horen waar en wanneer u wordt verwacht. Om 9:30 in Garrelsweer of om 11:00 in Wirdum.

-En dan komt u Paasmorgen naar de kerk! We zullen nog niet zingen maar wel weer samen de dienst kunnen vieren. Vergeet niet bloemen mee te nemen om voor u de kerk ingaat het kruis bij de ingang te versieren.

 

Als u nog niet kunt komen.

 

Wie nog niet naar de kerk kan komen, kan de dienst in Garrelsweer vanaf 9:30 meevieren via Kerkomroep. Zorg ook voor een whatsapp verbinding dan krijgt u beelden opgestuurd vanuit de kerk. Op een rustig moment kunt u dan uw bloemen naar het kruis bij de kerk brengen om het te versieren.

avondmaaltafel

                                                                                                            Witte Donderdag Avondmaal thuis vieren

 

Stil staan bij Kruis en Opstanding:

bij beide kerken zal een groot kruis komen te staan versierd met groene takken en enkele bloemen.

Dit als teken van de hoop die Christus ons geeft.

Op Paasmorgen wordt u verzocht bloemen te brengen naar de kerk in uw dorp en daarmee het kruis te versieren als teken van nieuw leven.

Verbonden met elkaar: Omdat onderling contact moeilijk blijft is het volgende verzonnen om elkaar toch te bemoedigen. Gemeenteleden die mee willen doen kiezen een Bijbelvers uit dat hen moed geeft of belangrijk voor hen is. Ze schrijven vrij groot op een papier welk vers dit is. Bijvoorbeeld: Joh. 14:6 . De tekst hoeft dus niet helemaal uitgeschreven te worden. Dit papier hangen ze zo voor het raam dat mensen buiten het kunnen lezen. Wie creatief is zet in de voortuin of op de vensterbank een verbeelding neer. In dit geval zou je aan iets met een wegenkaart, een Bijbel en een bloemen kunnen denken. Bij psalm 23 aan een herdersstok en een kan water in de voortuin. Mensen die meedoen melden hun adres aan de scriba. Zij zal ze in de gemeentemail plaatsen. Zo weet iedereen die gaat wandelen of fietsen waar hij kan gaan kijken. Aanmelden kan tot en met 29 maart. Hebt u de eerste teksten al gezien?

Vasten: Tijdens de veertigdagentijd soberder leven en sparen voor een goed doel? De diaconie beveelt haar project van harte aan. Spaar mee voor Merci Ships want iedereen heeft recht op goede gezondheidszorg. De diaconie heeft een leuk spaardoosje.

40dagen