Bannerpkngww2

 

 

Kindernevendienst en kinderkerk 

 

40 dagen tijd voor pasen

 

kindernevendienst Palmpasen          

 

 

De webmaster heeft voor jullie nu zo gemaakt dat deze direct op je telefoon of tablet af te spelen is. 

 

 

KINDERNEVENDIENSTACTIVITEIT ingeZOOMd

 

De leiding van de kindernevendienst heeft zondagochtend 7 februari voor de tweede keer ingeZOOMd georganiseerd. Dit is een activiteit via Zoom waaraan kinderen met hun (groot)ouders of andere volwassenen mee kunnen doen en in teams tegen elkaar spelen. Deze keer hebben we het gehad over Mozes aan de hand van verhalen uit de Zoekbijbel en met filmpjes.

We zijn begonnen met een filmpje van de Zandtovenaar over Mozes in het biezen mandje. Vervolgens mochten de gezinnen zelf een biezen mandje maken. In korte tijd werden mooie kleurrijke biezen mandjes gemaakt waarin een babypop of knuffel lag.

Vervolgens hebben we het gehad over de 10 plagen. Nadat we een liedje hadden geluisterd over Mozes die bij de farao langs ging, mochten de teams om de beurt een plaag uitbeelden. Deze werden allemaal knap uitgebeeld en daardoor in één keer goed geraden.

Toen de Israëlieten in de woestijn waren, gaf God ze 10 geboden. Maar welke geboden waren dat ook alweer? Met een groen en rood voorwerp mochten de gezinnen aangeven bij de 20 regels die werden genoemd welke 10 er wel/niet bij hoorden. Dit was soms best lastig, want ‘zorg goed voor de natuur’ en ‘deel je snoep met een ander’ zouden zo uit de Bijbel kunnen komen. Uiteindelijk werden de meesten goed beantwoord en kregen de teams hier veel punten voor.

Na een lange tocht door de woestijn waren de Israëlieten bijna bij Kanaän. Maar eerst werden 12 spionnen eropuit gestuurd om het land te verkennen. Ook de spionvaardigheden van de teams werden getest. Onder een kleed was allerlei eten en drinken te vinden die waarschijnlijk ook in Kanaän te vinden was (zoals druiven, honing, melk en noten). Elke keer werd er iets onder het kleed vandaan gehaald, waarbij de kinderen mochten aangeven wat er ontbrak. Er waren hele goede spionnen bij!

Na een stukje gelezen te hebben uit de Zoekbijbel over het beloofde land, werden de teams gevraagd om te tekenen wat zij na een lange reis graag zouden willen zien in Kanaän. Er werden allerlei originele dingen bedacht. Het was voor de jury (Marjelle en Hannah) lastig om te kiezen welke tekening de mooiste en het meest origineel was.

Daarna volgde de einduitslag waarbij alle scores dicht bij elkaar lagen. Maar er kon maar één team winnen: dit waren Charlotte, Esther en Deborah!

De teams hebben erg hun best gedaan. Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt en mee heeft gedaan!

Namens de leiding van de kindernevendienst, Marjelle

 

Jeugdouderling: Annelies Ozinga tel. 0596 - 572995    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.