Bannerpkngww2

Toekomstperspectief

Van U is de toekomst

Waar wacht je op?

Welke vruchten van de Geest zie je?

Wat is het doel van onze gemeente?

 

Tijdens de activiteiten als fietsen, wandelen of eten kan iedereen met elkaar in gesprek gaan over antwoorden op deze vragen voor de breedte van de gemeente. Als werkgroep of college willen we jullie vragen na te denken wat deze vragen voor jullie werkterrein betekenen.

Alle werkgroepen, colleges en andere groepjes worden daarom gevraagd om tijdens een vergadering of bijeenkomst tijd in te ruimen om hiermee aan de slag te gaan. Hoe beantwoorden zij de vragen hierboven voor hun eigen taak of groepje;

Waar wachten jullie op?

(Wat kan beter, makkelijker, fijner doeltreffender, prettiger?)

Welke vruchten van de Geest zien jullie op jullie werkterrein?

(Waar zijn jullie goed in? Wat geeft voldoening? Wat werkt?)

Wat is het doel van jullie werkgroep/college?

(Waarom doe je wat je doet? Wat wil je er mee bereiken? Wat is jullie roeping?)

Wat betekent dit voor jullie werkwijze?

(Welke concrete plannen levert dit op? Wat ga je oppakken en wat laat je liggen?)

Het doel van dit alles is niet om een beleidsplan te schrijven maar om onze gemeente te laten bloeien. Daarbij is het belangrijk dat het werk dat door vrijwilligers verzet wordt een lichte last blijft die voldoening geeft.  Dus het doel van dit gesprek is om na afloop een paar goede ideeën te hebben die voldoening en energie geven. Die het vertrouwen geven dat je er mee verder kunt en de gemeente laat bloeien. Dit maakt het makkelijker om eventueel ook te kunnen besluiten andere dingen te laten liggen.

Praktisch:

-Spreek een vergadering af waar er tijd genoeg is om hier over na te denken. Het is een investering die zich later uit kan betalen.

-Denk van tevoren zelf thuis vast na over de vragen. Neem de tijd geïnspireerd te worden!

-Neem tijdens het gesprek de rust om niet meteen naar de laatste vraag te gaan. De neiging bestaat om meteen overal oplossingen voor te verzinnen. Probeer dat te voorkomen door eerst de andere vragen te beantwoorden. Dit levert vaak op dat je een betere oplossing vindt.

-Bij elke vraag staan een paar hulpvragen. Deze zijn bedoeld om de hoofdvraag te verduidelijken. Ze hoeven niet apart beantwoord te worden.

-Schrijf samen voor de hoofdvragen kort op wat jullie gevonden hebben. Stuur daarvan een kopie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-Heb je een probleem waar je andere gemeenteleden wel eens over wilt horen of heb je een goed idee dat je wil voorstellen aan de rest van de gemeente? Plak het op de behangstroken in de hal van de kerk en kijk welke reacties erop komen.

Vragen of opmerkingen, hulp nodig? Neem contact op met ds. Christel Minnaard